Tuff lottning för RIK och Sävehof

Det blev svårast tänkbara motstånd för både Redbergslid och Sävehof när semifinalerna i den europeiska cuphandbollen lottades på tisdagen.
I Cupvinnarcupen lottades RIK mot tyska ligaledarna Lemgo med sex tyska VM-spelare i truppen. Lemgo, som spelar ett spel som bygger på fart och snabba avslut, har bara förlorat en match i årets Bundesliga och laget gör i genomsnitt 34 mål i varje match. I Challenge Cup spelar Sävehof mot regerande mästarna Skjern från Danmark. Skjern är femma i danska ligan och har redan slagit ut IFK Skövde ur årets cup. Om nu lottningen blev ur sportslig synpunkt tuffast möjliga för både RIK och Sävehof så är den desto mer attraktiv för publiken. Båda Göteborgslagen börjar dessutom hemma vilket öppnar möjligheterna för ytterligare ett dubbelevenemang. Första omgången spelas sista helgen i Mars returer 5 eller 6 april.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".