VM-guld för Carolina Klüft

Carolina Klüft tog guld i i femkamp vid inomhus-VM i Birmingham. Hon noterade 4 933 poäng och satte personligt rekord i grenarna 60 meter, höjdhopp, kula och längdhopp.
Inför 800 m fanns en chans för Klüft att sätta nytt världsrekord. Hon gick ut hårt, men kroknade på sista varvet och sprang in på 2.15.58 som alltså inte räckte för att slå nytt världsrekord. Silvret gick till Natalja Szanovitj, Vitryssland, med 4 715 poäng. Bronset gick till Frankrike och Marie Collenvillé, 4 644 poäng. I stavhopp rev Patrik Kristiansson ut sig i kvalet på 5,65. Inte förrän ikväll när den andra gruppen har hoppat, vet han ifall hans 5,60 räcker till final. Oscar Jansson är däremot borta efter att ha rivit ut sig på ingångshöjden 5,40. Det gick inget vidare för Johan Engberg och Johan Wissman på 200 meter. Båda blev utslagna i försöken sedan de haft otur med banlottningen och fått innerbanorna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".