Ny medalj för Nystrand.
simning

Svenskt VM-brons - USA rekordsnabba

Det svenska herrlaget vann brons på 4 x 100 meter fritt och Petra Granlund satte svenskt rekord i finalen på 200 meter fjäril vid kortbane-VM i Manchester.

Det blev en bronsmedalj för det svenska laget på 4 x 100 meter fritt. USA vann loppet på den nya världsrekordtiden 3.08,44. Också Holland var snabbare än Sverige som klockades för 3.10,04.

Nystrand snabb igen
Petter Stymne, som i förmiddagens försök vid kortbane-VM i engelska Manchester simmade slutsträckan fick i finalen i stället öppna för svenskarna. Stefan Nystrand simmade sedan upp laget från sista plats till en fjärdeplats.

Lars Frölander och Marcus Piehl kunde sedan avsluta medaljloppet. Precis som i försöken visade Nystrand bra form och simmade under 47 sekunder på sin sträcka.

Svenskt fjärilrekord
Petra Granlund satte svenskt rekord i finalen på 200 meter fjäril vid kortbane-VM i Manchester. Med tiden 2.07,07 putsade hon sitt eget rekord med nio hundradelar.

Tiden räckte dock bara till en sjätteplats. Precis som i herrarnas lagkapp blev det här amerikanskt världsrekord. Mary Descenzas tid; 2.04,27 är den snabbaste någonsin. Silver till Australiens Felicity Galvez och brons till Jessica Dickons, Storbritannien.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista