Kraupp ledde laget till seger.
CURLING

Sverige bara näst sist - tack vare bokstav

Sverige lyckades vända och vinna mot Tyskland i curling-VM i Kanada. Sedan förlorade dock lag Anders Kraupp mot värdlandet USA.

Allt var upplagt för ännu en svensk förlust i VM i Grand Forks. Tyskland ledde med 5-3 inför den sista omgången och hade favör av sista sten.

Svensk stöld
Sverige låg inne med en trea, men det fanns gott om plats för en tysk segersten. Den normalt säkre Kapp drabbades dock av stora skälvan och satte en för lös sten som inte nådde riktigt fram. Svenskarna stal trean till seger med 6-5.

Tyvärr gav inte segern tillräckligt med råg i ryggen för att senare besegra USA som vann med 8-6. Segern mot Tyskland innebar dock att Sverige lämnade jumboplatsen på ”bättre bokstav” än Tjeckien, båda med två vinster och sju förluster. Det har även Schweiz.

Avgörande match mot Tjeckien
Men slutplaceringen avgörs inte enligt alfabetet utan i andra hand – efter antalet segrar – efter inbördes möten.
Sverige möter Tjeckien i den avslutande VM-matchen. Innan dess väntar möte med Frankrike som jagar medalj. 

Även om medaljchansen för länge sedan är borta för svensk del är varje seger viktig eftersom VM-placeringen ger poäng som fungerar som OS-kval.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".