1 av 2
Söderling tar två singlar.
2 av 2
tennis

Singel-Söderling starkare än någonsin

Robin Söderling har varit långtidsskadad men Davis Cup-kaptenen Mats Wilander låter ändå Söderling få spela singel i kvartsfinalmötet med Argentina.

Thomas Johansson inleder det tuffa mötet på det argentinska gruset på fredag mot David Nalbandian. Därefter spelar Robin Söderling mot José Acasuso.

”Aldrig varit så här stark”
Söderling har varit långtidsskadad men är i fantastiskt bra form, enligt DC-kaptenen.

– Han har väl aldrig varit så fysiskt stark. Och han har kommit tillbaka med bra självförtroende, trots att han inte har spelat så många matcher, säger Mats Wilander.

Senast Sverige och Argentina möttes, för två år sedan, vann Argentina med 5-0.

– Men den här gången är det helt annorlunda. Det är väl nästan den enda Davis Cup-match där jag har känt att det här går inte, säger Wilander.

En massa dubbelpar att välja på
– Det svenska Davis Cup-laget vill bevisa att vi kan spela på grus fortfarande. Björkman gick till fjärde omgången i franska mästerskapen förra året, Robin spelar alltid bra i Båstad, Thomas kan spela på alla underlag och så har vi massa olika dubbelpar att välja på, säger en lugn kapten.

Jonas Björkman/Robert Lindstedt spelar lördagens dubbel och möter då paret David Nalbandian/Guillermo Cañas. På söndagen ställs Nalbandian mot Söderling och Johansson mot Acasuso. De båda DC-kaptenerna kan dock byta ut spelare inför helgens matcher.

– Jag tycker att det är ett hälsosamt läge jämfört med för två år sedan, så är jag klart mer positiv den här gången, säger Wilander.

Claes Aronsson, Buenos Aires
claes.aronsson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista