1 av 2
Ekström inledde med seger.
2 av 2
Motorsport

Seger för DTM-mästaren Mattias Ekström

Mattias Ekström vann DTM-premiären på Hockeinheim-banan i Tyskland.

Mattias Ekström fick en suverän start i årets DTM-serie. Han gick ut i första startled, och ledde sedan från start till mål.

Ekström vann närmast före sin stallkamrat i Audi Tiomo Scheider. Segerdifferenen blev bara åtta tiondelar av en sekund. Sedan var det jättemarginal till trean dansken Tom Christensen, som var 19 sekunder efter.

Fjolårets totaltvåa i DTM bakom vinnande Mattias Ekström, kanadensaren Bruno Spengler, slutade i premiären på fjärde plats, före fjolårets totaltrea Martin Tomczyk från Tyskland.

Det blev alltså en härlig start för Mattias Ekström som ifjol bara vann en tävling – just den här, premiären på Hockenheim. Men jämnheten var fenomenal, med sex pallplatser på de sista sju loppen.

I år hoppas vi på mer segersötma under säsongen. Nästa race körs i Oschersleben, också i Tyskland, om en vecka. Totalt finns det elva tävlingar i serien, som avslutas i slutet av oktober.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".