Nalbandian oerhört lättad.
TENNIS: DAVIS CUP

Sverige utslaget efter Söderling-förslust

Robin Söderling gjorde en jättematch mot David Nalbandian, men det räckte inte. Argentinaren vann med 9-7 i avgörande set och fixade en ointaglig ledning för Argentina med 3-1.

David Nalbandian förde Argentina till ointagliga 3-1 i matcher i Davis cup-kvartsfinalen i tennis mot Sverige efter att ha besegrat Robin Söderling i en hård femsetare.

Nalbandians seger skrevs till 6-4, 1-6, 4-6, 6-4, 9-7 efter drygt fyra timmars spel. Söderling bröt fram till 2-1 i skiljeset, men argentinaren kontrade direkt till 2-2. Nalbandian hade tre matchbollar till 6-4, men svensken höll sin serve fram till 5-5.

Söderling hade sedan två chanser att bryta, men argentinaren höll serven till 6-6. Vid 7-7 fick Söderling ta en paus för att plåstra om blåsor på fötterna. Efter att ha hållit sin serve blankt bröt Nalbandian Söderlings serve fram till 9-7 och seger.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".