Motor

Krasch avgjorde STCC i Sturup

Fredrik Ekblom vann andra loppet i årets STCC, efter kraschkalabalik.

Kraschen som avgjorde STCC-racet på Sturup lät efteråt som en vanlig Svensson-krock. För segraren Fredrik Ekblom innebar smällen lösningen på problemet.

Ekblom låg trea när det var fem varv kvar och framför honom trängdes Robert Dahlgren, Volvo, och Thed Björk, Honda, om segern.

Då kom kraschen. Björk försökte ta sig förbi Dahlgren, denne vek in, det small och gnisslade och så var loppet färdigt för Dahlgrens del. Ekblom blev ensam i täten.

Robert Dahlgren fick åka bärgare hem till depån.I första STCC-loppet, på Ring Knutstorp, krockade Dahlgren redan i första kurvan. Nu small det med fem varv kvar, när han var på väg mot pallen, kanske mot segern.

Dahlgren var annars inte ensam om att undra varför det skulle bli så fel just den här helgen i Skåne. Richard Göransson, BMW, som vann första loppet i Knutstorp, glömde släcka den lampa som markerar att han gjort sitt obligatoriska depåbesök.

Straffet var hårt: en extra tur genom depån. Där försvann säkert 20 sekunder för Göransson, som nu slutade som femma elva sekunder efter segraren.

Tomas Engström, Honda, fick samma straff för samma lampmiss.

Loppets överraskning var Mattias Andersson, Alfa Romeo, som kom tvåa i sin 400:e tävling i karriären.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se