Blir det Ronaldos Man U eller Ballacks Chelsea?
Premier League

Slaget om England avgörs idag

Manchester United eller Chelsea. Efter 37 omgångar är det bara målskillnad som skiljer lagen åt. Avgörandet kommer på söndagen då Manchester United möter Wigan och Chelsea Bolton.

Manchester United får trots allt gälla som storfavoriter till guldet. Laget har 17 måls bättre målskillnad än Chelsea och behöver därmed bara ta lika många poäng som Chelsea för att ta hem bucklan för 10:e gången sedan Premier Leagues start 1992.

Wigan, i tabellens mittentrakt, har dessutom ingenting att spela för förutom äran och borde inte orsaka några stora problem för ett titeljagande Man U.

Chelsea å sin sida möter Bolton, som i princip är klara för en ny säsong i Premier League. Laget ligger i botten, men måste tappa tre poäng och elva mål på Reading för att bli av med kontraktet.

I botten blir det dessutom en stenhård uppgörelse om ett nytt Premiership-kontrakt. Tre lag, Fulham, Reading och Birmingham, slåss runt strecket.

Avgörandet drar igång kl 16.00.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista