Golf

Annika Sörenstam tog sin 72:a titel

Annika Sörenstam har hittat tillbaka till storformen som gjorde henne till obestridd världsetta under flera år. Hon vann LPGA-tävlingen i Williamsburg efter fyra starka rundor - totalt 19 under par.

Efter ett fjolår med skador och tveksam form var inte alla säkra på att Sörenstam skulle kunna slåss om segrar i de stora tävlingarna.

I år har hon visat att oron varit obefogad. I Williamsburg i Virginia har Sörenstam varit säkerheten själv. Det blev blott tre bogeys på 72 hål, desto fler birdies, totalt 19 under par och en överlägsen seger.

På årets åtta tävlingar har hon tre segrar och en enda gång har hon hamnat utanför topp-tio.

-Det känns härligt. Den här säsongen har börjat riktigt bra och det är skönt att vara tillbaka och spela bra. Det känns som att jag har koll på bollen igen.

Söndagens seger var hennes 72:a på LPGA-touren och den andra på två veckor. Segern innebar ett tillskott på 330 000 dollar (nära två miljoner kronor) på bankkontot.

En trio spelare delade på andraplatsen. Allison Fouch, USA, Karen Stupples, England, och Jeong Jang från Sydkorea var alla sju slag sämre än Sörenstam.

Sophie Gustafson avslutade tävlingen med två 66-rundor och klättrade till en delad sjundeplats. Maria Hjorth blev delad nia.

Världsettan Lorena Ochoa, Mexiko, slutade på delad tolfteplats, men leder fortfarande årets penningliga.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se