GOLF

Annika Sörenstam gör sin sista säsong

Annika Sörenstam, 37, lägger klubborna på hyllan efter den här säsongen. Sörenstam planerar att lägga mer fokus på att bilda familj och satsa på sin affärskarriär.

Annika Sörenstam som i dagarna tog sin 72:a seger på LPGA touren kommer att sluta efter den här säsongen, detta säger hon till Radiosporten.

Enligt Annika själv är det inte något fel på motivationen utan det är viljan att starta familj och satsa på en affärskarriär som har varit avgörande. 

Annika Sörenstam började spela golf på hemmabanan Bro-Bålsta väster om Stockholm och blev professionell 1992. Två år senare var hon med på LPGA-touren.

Hennes fantastiska karriär omfattar 88 segrar (72 på LPGA-touren), har tio majortitlar (minst en seger i varje storturnering) och har spelat in 22 miljoner dollar (över 130 miljoner kronor).

Sörenstam har blivit årets spelare hela åtta gånger, vunnit pengaligan åtta gånger, deltagit i åtta Solheim cup och valdes in i damgolfens Hall of Fame 2003.

Hon är den enda kvinna som gått en rond på under 60 slag, 59, och var under stor uppståndelse den första kvinna på 58 år som deltog i en herrtävling på PGA-touren, The Colonial 2003.

Innan karriären är över får svensk publik en sista möjlighet att se henna spela tävlingsgolf. Scandinavian TPC på Frösåker den 7-10 augusti, den tävling hon själv står som värd för.

-Jag ska spela där, sade hon till Radiosporten.

Radiosporten
radiosporten@sr.se