trav

Finders Keepers klar för Elitloppet

Hästen Finders Keepers, tränad och körd av Åke Svanstedt, är klar för Elitloppet nästa söndag. Svanstedt vann i april årets hittills största lopp, Olympiatravet, med Torvald Palema. Också Citation och Giant Superman har fått sena klartecken.

Nr 9 Finder Keepers vann det lopp inom V75, Gulddivisionen, som var ett direkt kvallopp till Elitloppet. Svanstedt har ett stall i toppform, i våras vann han Olympiatravets final med den speedige Torvald Palema, som dock inte är aktuell för Elitloppet.

På lördagen fick också Stig H Johansson-tränade Citation samt Giant Superman klartecken.

Lutfi Kolgjini kommer till start i Elitloppet med både Going Kronos och Glen Kronos.

Övriga svensktränade hästar som är klara är Giant Diablo, Red Chili Pirat och Stig H Johansson-tränade debutanten i loppet Plantagenet.

Björn Goop kommer inte till start med Steinlager, som får ladda för Copenhagen Cup den 8 juni. Men Goop kommer att köra en av de främsta franska hästarna, Oiseau de Feux.

Ytterligare fyra franska hästar är klara: Kito du Vivier, Olga du Biwetz, Exploit Caf och fjolårets vinnare L’Amiral Mauzun. Från Italien kommer Ghiaccio del Nord.

På söndagseftermiddagen efter kl 17.00 ska samtliga 16 hästar finnas klara, och då genomförs heat- och spårlottningen.

Först under söndagen bestäms om Colombian Necktie eller någon av Stefan Hultmans hästar Jaded och Jocose får den sista platsen. Det är mellan dessa tre det står, rapporterar Solvallas sportchef Mattias Stenby på sin blogg på solvalla.se.

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se