Orientering

Stor brist på sängplatser inför O-ringen

Orienterarnas stora sommarfest O-ringen är på förhand ett skandalarrangemang när det gäller boendet.

Arrangörerna erbjöd alla klubbar sängplatser för under 500:- veckan, men av de 26 tusen som vill ha boende till det priset är det bara 19 tusen som fått.

Nu börjar en del av de 7000 utan boende fundera på att stämma arrangören men marknads chefen Mark Baljeu tror inte att det blir aktuellt

Antalet anmälda till tävlingen har idag passerat 18.000 men att fler vill ha en sängpltas beror på att

O-ringen till mångt och mycket är en familjetävling och många följer med familjen trots att de inte springer i tävlingen, Dessutom kan man anmäla sej på plats och springa en eller ett par av de fem etapperna, men lika fullt behöver man ju nån stans att bo.

Arrangörerna har i utgångsläget prioriterat utländska deltagare eftersom man räknar med att svenskar har lättare att ordna boende på egen hand.

Nu återstår att se hur många av de 18.000 anmälda som hoppar av om boende frågan inte går att lösa på ett sätt som de anmälda accepterar.

Dag Malmqvist
dag.malmqvist@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista