Inget OS för Jimmy.
brottning

Jimmy Lidberg borta från OS i Peking

Jimmy Lidbergs OS-chans är borta efter förlust i kvaltävlingen i Novi Sad, Serbien. Lidberg föll trots att han ledde matchen flera gånger.

Det blir inget OS för brottaren Jimmy Lidberg. Han åkte ut tidigt ur kvaltävlingen i Serbiska Novi Sad som var sista chansen för honom att ta sig till Peking.

– Han gjorde en av sina sämsta prestationer på länge måste jag säga, säger förbundskapten Leo Mylläri till Radiosporten.

Jimmy vann den första perioden överlägstet och ledde den andra med 2-0. Sedan fick han en varning och baklängespoäng emot sig. matchen gick därför till en avgörande tredjeperiod.

– Han leder där också med 3-0 men tappar huvudet i partärunderläge och får stryk i matchen. Jag är besviken, säger förbundskapten Leo Mylläri.

Nu återstår tre chanser. Viktor Wolfgang brottas återkval under lördagskvällen. På söndagen går Mohammad Babulfath och Jalmar Sjöberg in i tävlingen.

Hittills är endast en herrbrottare klar för OS, Ara Abrahamian.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".