Hamilton först i Monaco.
Formel 1

Lewis Hamilton segrare i Monaco

Den brittiska Formel 1-föraren Lewis Hamilton vann Monacos Grand Pris.

Hamilton, som gör för Mclaren, kämpade sig till en seger i Monacos Grand Prix trots att han körde in i barriärerna. Tros det var det en ganska lätt seger.

Britten, från tredje startruta, passerade Räikkönen i starten. På varv sex tvingades han till ett oplanerat depåstopp efter en punktering, vilket visade sig tursamt. Med fulltankad bil kunde han invänta det rätta läget.

BMW Saubers Robert Kubica gick upp i ledning när Massa halkade av den regnvåta stadsbanan och efter depåstopp av både Kubica och Massa tog Hamilton över förstaplatsen.

En förstaplats som höll i mål i ett lopp som fick kortas efter dramatiska incidenter längre bak i fältet.

Nico Rosberg kraschade våldsamt. Tysken kunde lämna bilen gåendes, men säkerhetsbilen kallades ut.

Fältet drogs samman, Hamilton tappade sitt försprång på 40 sekunder men allvarligare var att Adrian Sutil, överraskningen på fjärde plats, blev ifattkörd av Räikkönen. Finländaren åkte in i Force India-bilen, som tvingades bryta.

Hamilton vann före Kubica och Massa. McLaren har vunnit tre av de fyra senaste åren i Monaco. Segern innebar att Hamilton övertar ledningen i VM-sammandraget från Räikkönen, som blev utan poäng.

Radiosporten/Reuters/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".