Ingen lyckad turnering.
Tennis

Jonas Björkman utslagen ur franska

36-årige Jonas Björkman var chanslös i första omgången i Paris. Sydkoreanan Hyung Taik Lee höll ett för högt tempo, och drev svensken från hörn till hörn med högt bolltempo.

Hyung Taik Lee torde inte överleva länge i Paris, men Björkman blev en munsbit. Svenskens attacktennis ger dåligt betalt på det långsamma gruset.

Inte heller under sin storhetstid för elva år sen var grus något favoritunderrlag för svensken. Björkman torde ha betydligt större chanser på gräset i Wimbledon om en månad.

Sveriges stora hopp i Paris är givetvis Robin Söderling, som har starke argentinaren Juan Monaco i sin första match. Det torde vara en öppen match.

Söderling har en sådan potential nu att det finns fog för viss optimism. Resterande svensken i singel Thomas Johansson torde vara chanslös mot den ryske världsspelaren Nikolaj Davydenko. 

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista