Daliber Dober i anfall.
Handboll OS-kval

Ödesmatch mot Island efter enkel seger

Det blev en promenadseger för Sverige mot Argentina (33-21) i den andra matchen i handbollens OS-kval. På söndagen krävs det minst oavgjort mot Island för en svensk OS-plats.

Argentina skulle bli en enkel uppgift för Sverige i handbollens OS-kval. Så blev det också.

Sydamerikanerna blev överkörda, 33-21 (17-7) slutade matchen i blågul favör och nu blir det en helt avgörande match mot Island på söndagen.

Polen slog Island på lärdagskvällen så nu är förutsättningarna glasklara. En svensk poäng mot Island och OS-platsen är fixad.

Mot Argentina var klasskillnad från början till slut. Sverige med en aggressiv försvarsmur som var nästan hopplös för motståndarna att tränga igenom.

Och när argentinarna ändå kom till avslut fanns ju landslagets båda åldermän där bakom, Tomas Svensson, 40, i första halvlek och Peter Gentzel, 39, efter paus - båda lika skickliga och hungriga som för 15 år sedan.

Sånär som på oskärpan i delar av den andra halvleken när Argentina kunde gå upp till 18-12 så var sydamerikanerna hela tiden ett nummer för små.

Argentina kom till OS-kvalet för att se och lära. Den här gången kunde de bland annat få en lektion i tufft försvarsspel av krigaren Magnus Jernemyr och en annan som handlade om kreativitet och skottstyrka signerad Dalibor Doder.

Matchfakta:

Sverige-Argentina 33-21 (17-7)
Sverige: Henrik Lundström 7 (1), Jonas Larholm 5, Dalibor Doder 4, Mattias Gustafsson 3, Kim Andersson 3, Jonas Källman 3, Oscar Carlén 3, Jan Lennartsson 2, Fredrik Lindahl 2, Robert Arrhenius.

Polen-Island 34-28

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista