friidrott

Bra säsongsdebut för Susanna Kallur

Susanna Kallur säsongsdebuterade vid Golden league-galan i Berlin och var trots vårens problem bara fem hundradelar från sitt personliga rekord.

Hon har knappt tränat häck och missade starten fullständigt. Ändå var Susanna Kallur bara fem hundradelar från sitt personliga rekord som tvåa i Golden league-loppet i Berlin.

Efter en vidunderlig vinter med världsrekord följde en vår med skadade lår. Men nu har Susanna Kallur precis påbörjat något som kan bli en gyllene sommar.

Sällan har en någon lyst så mycket av självförtroende som Susanna Kallur gjorde på söndagseftermiddagen. Trots att hon fått stryk med fyra hundradelar av spanska sensationstjejen Josephine Oniya.

Lårskadan som stoppade världsrekordhållerskan från Falun under inomhus-VM i Valencia har också hindrat henne i vårens träning. Men efter att startskottet ljudit på Olympiastadion i Berlin visade Kallur ingen ringrostighet över häckarna.

Viftade motståndare störde svenskan som nu tog två tiondelar på sig att lämna startblocken, normalfallet är ungefär 15 hundradelar - med andra ord avståndet till det personliga rekordet 12,49. Kanske hade Ludmila Engquists svenska rekord 12,47 varit ett minne blott om Kallur prickat starten?

Kallur tog kommandot efter ett par häckar, men blev passerad av Oniya 20 meter från mål. Att det var just Oniya som slog svenskan var lite förvånande.

Spanjorskan pressade sitt personbästa med hela 14 hundradelar och är nu en av tio som har chansen att dela på Golden league-bonusen på knappt 6 miljoner kronor.

Redan i Oslo på söndag kan Kallur släcka spanjorskans miljondrömmar. Det räcker nog med att Sanna prickar starten.

Läs också:

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista