Wissman slutade sjua.
friidrott

Många svenskar säsongsdebuterade

Flera svenska friidrottare säsongsdebuterade vid Golden league-galan i Berlin. Spjutkastaren Magnus Arvedsson kom fyra och löparen Johan Wissman sjua.

Spjutkastaren Magnus Arvidsson inledde säsongen med att bli fyra i Golden league. I tredje kastet klämde svensken till med mycket respektabla 82,63.

Finländaren Tero Pitkämäki skadade ryggen när han vräkte iväg spjutet 85,20 i sitt första kast. Det räckte ändå till seger med en centimeter till godo på Andreas Thorkildsen, Norge.

Wissman blev sjua
Johan Wissman startade sin utomhussäsong med att bli sjua på 400 meter i Berlin. Wissman stred mot mjölksyran på upploppet och skar mållinjen på 45,58, en dryg sekund över hans eget svenska rekord.

Loppet vanns av amerikanske LaShawn Merritt som höll undan för landsmannen och förhandsfavoriten Jeremy Wariner, 44,03 mot 44,07.

Green tia med 1.93
Emma Green slutade tia i damernas höjdtävling efter att ha tagit 1,93 i det tredje försöket. Green gled över alla höjder till och med 1,89 i det första försöket, men hon var aldrig nära att passera över personliga uterekordet 1,97 i säsongsdebuten. Kroatiska världsstjärnan Blanka Vlasic verkar vara överlägsen i år också och vann på 2,03.

Jeng sjua på 5.50
Alhaji Jeng slutade sjua i stavtävlingen vid Golden league-galan i Berlin. Han svingade sig över säsongsbästa 5,50 i första försöket, men rev sedan ut sig på 5,60. Ryssen Jevgenij Lukjanenko vann på 5,85.

Jeng är ännu inte uttagen till OS i Peking och måste visa högre höjder för att få en biljett till Asien i augusti.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".