Friidrott

Seger i säsongsdebuten för Carolina Klüft

Carolina Klüft vann sin säsongsdebut i längdhoppet på MAI-galan i Malmö efter att hon tagit ledningen i första omgången på 6,67 m.

Det var i stor medvind på Malmö Stadion som Carolina Klüft gjorde säsongsdebut i längdhoppsgropen.

I den första omgången hoppade hon 6,67 m, vilket räckte till en ledning. Det andra hoppet var ett övertramp och i den tredje omgången hoppade hon en centimeter kortare än i första.

Men i den fjärde blev det 6,77 med en vind på ungefär tre sekundmeter. I den femte omgången var plankträffen inte riktigt lika bra som i fjärde och det blev ett hopp på 6,54. Den sjätte och sista omgången slutade i ett hopp på 6,63.

Tvåan Conception Montaner från Spanien nådde som längst 6,42. Klüft har bytt sjukampen mot längdhoppsgropen och hennes personbästa är 6,97.

I stavhoppet för herrar vann Lars Börgeling, Tyskland. Många hoppade ut sig på grund av den gårda blåsten och för Jesper Fritz tog det slut på 5,30 efter att han klarade 5,10 i tredje försöket.

Alhaji Jeng gick in i tävlingen på 5,50, men det gick inget vidare. Han slutade med en nolla i resultatlistan.

Radiosporten
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista