Franska öppna final

Nadal tangerade Björn Borgs rekord

Rafael Nadal tangerade på söndagen Björn Borgs rekord på fyra raka segrar i Franska öppna mästerskapen. Gruskungen Nadal besegrade Roger Federer i tre raka set.

Rafael Nadal tangerade Björn Borgs rekord i Paris när han vann Franska mästerskapen för fjärde året i rad. Roger Federer föll med 1-6, 3-6, 0-6 i finalen och spanjoren tappade inte ett set i årets turnering.

Det var inte bara så att Mallorcasonen var väldigt bra i matchen, Federer gjorde många misstag och gav bort många poäng. Och liksom i flera andra grusmöten med Nadal så fick världsettan inte ut maximalt av sitt spel.

Schweizaren tog matchens första poäng i egen serve men andra poängen gick till Nadal och spanjoren fick breakchans direkt. Nadal tog andra breakchansen efter att Federer missat en forehand. Federer hade chans att direkt bryta tillbaka men Nadal redde ut situationen. I tredje gamet såg Federer ut som en slagen man men reste sig och tog tre bestämda poäng till gameseger. Lyckan var dock kortvarig och Nadal seglade till setseger.

Andra set blev aningen jämnare och Federer bröt till 1-2 och hade chansen att bryta till 3-2 också, men den korta stoppbollen blev aningen för kort och tog i nätkanten.

Resten av matchen blev en defilering för världstvåan som fick beröm av Federer efter matchen.

-Nadal är en fenomenal spelare. Han har dominerat från första matchen. Jag gratulerar honom och ser fram emot Wimbledon, sade Federer.

Finalförlusten var Federers tredje raka på Roland Garros och världsettan får försöka ta den enda Grand slam-titel han saknar igen nästa år.

Herrsingel, final

Rafael Nadal, Spanien-Roger Federer, Schweiz, 6-1, 6-3, 6-0.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista