Simning

Överlägsen vinst för Therese Alshammar

Therese Alshammar vann på 50 meter fjäril i Mare Nostrum-tävlingarna i Barcelona. Stefan Nystrand och Josefin Lillhage kom tvåa på 50 respektive 100 meter fritt.

För ett år sedan satte Therese Alshammar världsrekord på 50 meter fjäril i Mare Nostrum-tävlingarna i Barcelona med 25,46.

På onsdagen slog hon till igen med en överlägsen seger på 25,86. Australiska tvåan Felicity Galvez, som vann 100 fjäril på tisdagen, var slagen med mer en än halv sekund, 26,38.

Fler blågula pallplatser
Även Stefan Nystrand, tvåa på 50 fritt, och Josefin Lillhage, tvåa på 100 fritt, tog svenska pallplatser.

Nystrand fick precis som i Rom i fredags ge sig mot världsrekordhållaren Eamon Sullivan. Men den här gången var tiden, 22,23, bara elva hundradelar sämre än Sullivans segertid.

Lillhage följde upp tisdagens seger på 50 fritt med att bara vara en hundradel från segern på dubbla distansen. Lillhage ledde efter 50 meter men Alice Mills, Australien, spurtade strålande och vann på 54,93.

Tyngre för Höstman
Unga Joline Höstman orkade inte följa upp Rom-tävlingarnas fina simning och blev femma på 100 m bröst på 1.09,18, nästan en och en halv sekund över hennes tid i Rom.

Australiskan Leisel Jones var som vanligt helt dominerande och vann på 1.05,72.

Mare Nostrum avslutas med tävlingar i franska Canet i helgen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista