Tennis

Aspelin väljer Johansson till Peking-OS

Sveriges högst rankade dubbelspelare Simon Aspelin väljer Thomas Johansson som partner i OS. Paret kommer nästa vecka att få OS-biljett av SOK.

På torsdagen bestämde sig världsnian i dubbel Simon Aspelin i det knepiga valet mellan att spela med Thomas Johansson eller Jonas Björkman i OS.

Han gav tummen upp till Johansson, en i dubbel mycket mer oerfaren och omeriterad spelare än Björkman.

Men det som avgjorde var det mycket goda känsla de hade tillsammans i början av året när Simon Aspelin och Thomas Johansson gick till semifinal i en stor ATP-turnering i Qatar.

Då slog de bland annat världsparet Daniel Nestor/Nenad Zimonjic.

Ett stort minus i OS-förberedelserna är att Aspelin har två tävlingar i Nordamerika tätt före OS tillsammans med sin ordinarie partner Julian Knowle från Österrike.

– Jag bestämde mig för Thomas idag, säger Aspelin till Radiosporten.

– Nu ska vi sätta oss ner med våra kalendrar. Åtminstone en tävling på OS-underlaget hardcourt ska vi försöka spela tillsammans, säger han.

Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, tar säkerligen ut även Robin Söderling till singelspel kommande vecka.

Det kan också bli Peking-biljetter till Sofia Arvidsson i damsingeln och till ett dubbelpar bestående av Jonas Björkman och antingen Söderling eller Robert Lindstedt.

,

Bengt Skött
bengt.skott@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista