tennis

Sofia Arvidsson får kämpa mot klockan

Sofia Arvidssons sträckte ett ledband i knät i första omgången av Wimbledon och blir borta fyra till sex veckor. Det blir nu en kamp mot klockan för att hon ska bli frisk till OS.

Hon har kämpat för att få en OS-biljett till Peking.

Nu får hon Sofia Arvidsson slita ytterligare för att behålla den.

Onsdagens läkarundersökning i Stockholm bekräftade tisdagens första prognos efter olyckan. Ett av ledbanden i knäet sträcktes ut när hon ramlade i samband med matchen i första omgången av Wimbledon.

Arvidsson kan räkna med att vara tillbaka inom fyra-sex veckor, vilket gör att det nu blir en kamp mot klockan för henne att hinna bli frisk till OS.

– Det var ju inte av, som tur var om man ska se något positivt, säger Sofia Arvidsson till Radiosporten.

Om drygt sex veckor - den 8 augusti - inleds OS i Kina och två dagar senare startar tennisturneringen.

Strax efter beskedet lämnade hon Stockholm för att åka hem för rehabilitering. När hon kan vara tillbaka på tennisbanan är osäkert men ett tänkbart scenario är att hon står över tävlingen på hemmaplan i Stockholm med start den 28 juli, där hon är givet affischnamn, för att inte riskera något inför Peking.

– Det är för tidigt att fatta något beslut. OS hoppas jag på i alla fall. Jag hoppas naturligtvis på Stockholm också men vi får se hur skadan läker, säger hon.

Inte bara för Arvidsson själv utan även för svensk tennis är skadan ett tungt besked. Om hon är med i Peking blir hon den första tennissvenskan sedan 1988 som finns med i ett OS. Hon har också under 2008 visat att hon utvecklat sitt spel efter blandade resultat de senaste åren.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se