tennis – wimbledon

Söderling förlorade i tre raka mot Federer

Robin Söderling förlorade som väntat mot Roger Federer i Wimbledon. Schweizaren vann med 6-3, 6-4, 7-6 efter att Söderling haft setboll i tedje set. Även Thomas Johansson är utslagen.

Som väntat blev Roger Federer för svår för Robin Söderling i den andra omgången av Wimbledon-tennisen.

Söderling föll med 3-6, 4-6, 6-7 (3-7), men kunde ändå lämna centercourten med en god insats i bagaget.

Som den första spelaren i år lyckades Robin Söderling bryta världsettan Federers serve på gräs, men därefter lyckades han inte knyta ihop säcken trots att han hade 5-2 på schweizaren och setboll i tredje set.

Federer kom igen och visade som så många gånger förr att han är kungen av gräs. Setet gick till tiebreak, där Federer fick fyra matchbollar och skickade ut den OS-klare svensken ur turneringen.

Onsdagens match var den sjunde i ordningen mellan de båda, och för sjunde gången blev det svensk förlust. Vid flera tillfällen har dock Söderling pressat världsettan, som på gräset i Halle 2005 och inomhusturneringen i Madrid året därpå.

I onsdagens andra svenskmatch fick Thomas Johansson det inte lättare mot cyprioten Marcos Baghdatis, seedad tia och precis som Johansson tidigare semifinalist i Wimbledon. Johansson föll i tre raka set - 4-6, 4-6, 4-6.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se