Inför OS

Protester mot Veronica Wagners OS-nej

Veronica Wagner fick ingen OS-biljett, trots att hon kvalat in och varit med på för-OS-läger. Nu har hennes bror och mamma lämnat in protester.

”Att Veronica har en lysande kraft ända in i tv-sofforna är ju bra för Sverige. Vill vi inte ha mer idrott på schemat i skolan? Det är väl bra att fler vill börja på gymnastik än tidigare” skriver Veronicas bror Christopher Wagner i ett brev till SOK:s ordförande Stefan Lindberg.

Jämför med Zlatan
Han fortsätter: ”De flesta idrottsmän på elitnivå har ont någonstans. Zlatans knä är väl omtalat i pressen. Men han spelar och ingen skulle drömma om att ta honom av banan om han inte själv vill.”

Det Christopher Wagner är mest upprörd över är på vilket sätt systern fick beskedet.

– De har behandlat henne så dåligt. De har skickat henne på rek-läger till Kina, kollat på hallarna, provat OS-kläder. Sen säger de nej, säger Christopher Wagner till Radiosporten.

Lindeberg vill inte kommentera breven
Stefan Lindeberg har förklarat beslutet med att Veronica Wagner inte får en OS-biljett med att man inte vill att hennes knäskada ska förvärras. 

– Vi har tänkt igenom beslutet noga och haft resonemang med hennes tränare, säger Lindeberg.

Veronica själv har skrivit på sin blogg att hon visst skulle kunna tävla och pekar på goda resultat i SM. Och hon får medhåll av mamma Ann-Christine.

”Ni skulle ha sett hennes bomserie på söndagens finaler! /.../ Synd att ni inte med egna ögon såg hennes prestation, då hon visade bra resultat” skriver Ann-Christine Wagner i ett brev till SOK som Radiosporten tagit del av.

På internet finns även en namninsamling med nära 3000 namn som tycker att SOK börändra sitt beslut.

Mer om SOK:s nej:

Radiosporten
radiosporten@sr.se