Tennis Wimbledon

Maria Sharapova föll mot landsmaninna

Maria Sharapova åkte på torsdagen överraskande ur Wimbledon efter förlust mot landsmaninnan Alla Kudrijavtseva med 2-0 i set.

Den förra Wimbledonmästarinnan Maria Sharapova förlorade överraskande mot 20-åriga landsmaninnan Alla Kudrijavtseva med 6-2, 6-4. Sharapova vann Wimbledon 2004, men är alltså nu utslagen redan efter andra omgången.

Segern var också bitter för Sofia Arvidsson. Svenskan som skadade sig i första omgången var lottad att möta Sjarapova i tredje omgången och med den ryska världsstjärnan ute ur turneringen hade lottningen öppnat upp sig för svenskan - om hon varit kvar i turneringen.

En favorit som höll

På knappt tre timmar besegrade Nadal letten Ernest Gulbis med 3-1 i set, 5-7, 6-2, 7-6 (7-2), 6-3. Då var klockan inte mer än 16.30 lokal tid i London och med gott om tid till torsdagens EM-semifinal mellan Nadals Spanien och Ryssland.

Spanjoren hade hoppats på att mötet mot Gulbis i andra omgången skulle läggas tidigt på torsdagen för att undvika en krock med fotbollen. Som världstvåa och störste utmanare till Roger Federer behövde han knappast be arrangörerna på sina tejpade knän för att det skulle bli så.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se