SEGLING

Många OS-svenskar seglar Kieler Woche

Två silverplatser, två brons och en fjärde plats. Det har de OS-klara svenskarna inför de sista två dagarnas segling i klassiska Kieler Woche.

I OS 1972 tog Sverige två silver i segling i vattnen utanför Kiel.

36 år senare OS-genrepar många av världens bästa i samma vatten och ska man se till resultaten efter tre dagar så ser det bra ut för Sverige inför OS.

Fredrik Lööf/Anders Ekström i starbåt blev tvåa i fredagens båda seglingar och tappade förstaplatsen till brasilianska duon Robert Scheidt/Bruno Prada. Båda står på åtta poäng men brassarna har tre segrar mot svenskarnas två efter sex seglingar.

Rasmus Myrgren var fyra i fredagens andra segling i laser och trots en 19:e i den första klättrade han till andra plats totalt. Leder överlägset gör australiern Tom Slingsby som har vunnit fyra seglingar och varit tvåa i två.

Therese Torgersson/Vendela Santén i 470 tappade en placering och är trea totalt efter sju seglingar. En 23:e plats i första seglingen följdes av en andraplats i andra.

470-duon Sebastian Östling/Anton Dahlberg vann sjunde seglingen och är trea, bara två poäng bakom ett par från Singapore. Upp till den schweiziska båten är det tolv poäng.

I finnjolle behåller Daniel Birgmark sin fjärde plats totalt efter en fjärde och femte plats på fredagen. Upp till topptrion skiljer det dock en del.

Jonas Lindberg och Kalle Thorlén som jagar OS-plats i 49er går bara bättre och bättre. Tack vare serien 3-5-24-6 i fredagens fyra seglingar är de nu tolva totalt, elva placeringar bättre än på torsdagen.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se