segling

Lööf och Ekström knep slutsegern i Kiel

En perfekt start gav starbåtsseglarna Fredrik Lööf och Anders Ekström slutsegern i den 126:e upplagan av Kieler Woche. Men det var med minsta möjliga marginal.

Med minsta möjliga marginal blev det svensk seger i starbåt i Kielregattan. Lööf och Ekström vann den sista seglingen medan värsta konkurrenterna Robert Scheidt/Bruno Prada från Brasilien blev tvåa. Båda fick 14 i platspoäng men svenskarna tog hem slutsegern tack vare segern i sista seglingen.

I 470 slutade Anton Dahlberg/Sebastian Östling på andra plats både på söndagen och totalt. En schweizisk duo vann.

En tionde plats i sista seglingen gjorde att Rasmus Myrgren missade pallen i laser. Nu blev han fyra, sex poäng från pallen.

Daniel Birgmark avslutade med en femte plats i finnjolle och blev fyra totalt och var en bra bit bakom de tre medaljörerna.

Glädjande var den fortsatt fina seglingen för Jonas Lindberg/Kalle Torlén i 49er. De jagar en OS-plats och blev tvåa sista dagen och åtta totalt ett fält där 14 av 18 OS-klara besättningar fanns med.

Tyvärr var det ett italienskt par som vann sista seglingen och tog sjunde plats i sammandraget. Svenskarna var ändå sjätte nation vilket betyder att de klarade vad Sveriges olympiska kommittés krävt för att en OS-plats ska vara aktuell.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se