Pixbos andra raka SM-guld

Warberg startade bäst i fredagens SM-final i innebandy för herrar och ledde med 2–0 en bit in i första perioden.
Pixbo vände dock på matchen och kunde inför 7 513 åskådare i Johanneshovs isstadion defilera i den tredje perioden fram till seger med 8–2.
Pixbo startade i ett högt tempo och pressade tillbaka Warberg, men frenetiskt kämpande hallänningar kunde värja sitt mål från påhälsning. Istället blev det Warberg som i den 13:e minuten kunde göra 1–0 genom Peter Nilsson. Strax efteråt ökade Mikael Andersson på till 2–0 i powerplay med ett backskott som målvakten borde ha tagit. Tillslut fick Pixbo utdelning och reducerade till 2–1 genom Henrik Delborn. I början av andra perioden gjorde Henrik Quist 2-2 genom ett kanonskott efter väggspel med Niklas Jihde. Efter halva matchen hade Pixbo vänt matchen. Martin Dahlgren sköt ett distansskott som letade sig in i kassen. I andra perioden var spelet öppnare och chanser växlade. Pixbo var ändå det vassare laget. I den tredje perioden var det bara ett lag på banan. Förra årets matchhjälte, Anders Hellgård gjorde 4–2 i början av perioden och resten blev en transportsträcka fram till guldjublet. Niklas Jihde som lämnar Pixbo för proffsspel i Schweiz valdes till matchenslirare. Pixbo från Mölnlycke i Göteborg blev rättmätigt svenska mästare efter att ha vunnit både serien och finalen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".