PGA-touren

Johnsons första vinst på PGA-touren

På söndagen vann Richard S Johnson för första gången på PGA-touren. Han vann US Bank Championship på sexton under par, ett slag före amerikanen Ken Duke.

Johnson spelade bra under hela tävlingen, bland annat slog han en hole-in-one i torsdags, och inför slutronden låg han på en delad tredjeplats.

Han bäddade för segern genom hans fenomenala avslutning med fem under par på de sista nio hålen och blev tack vare det den sjätte svensken att vinna på PGA-touren.

Det var påpassligt av Johnson att hitta formen samtidigt som motståndet inte var det värsta. De allra bästa spelarna var i England för British open men även om alla de bästa inte var på plats fick han bra betalt för segern.

Han fick nästan motsvarande 4,5 miljoner kronor för segern, att jämföra med de dryga 300 000 kronor han spelat in tidigare under säsongen. Dessutom har han säkrat en plats på PGA-touren de närmaste två säsongerna.

För 31-åringen från Stockholm var det en efterlängtad seger. Han är inne på sin femte säsong på PGA-touren och har tidigare en andraplats från säsongen 2006 som bästa resultat.

Överhuvudtaget var det länge sedan Johnson vann en tävling. För sex år sedan tog han sin hittills enda seger på Europatouren.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista