Kommunalstrejk hotar evenemang

Konflikten på arbetsmarknaden får konsekvenser för idrotten. Elitföreningar som spelar på kommunala idrottsanläggningar riskerar att få flytta matcher eller spelar inför tomma läktare.
Redan igår berättade vi om semifinalklara Drott som inte kan träna handboll i Halmstad på grund av den pågående strejken. Djurgården ska till Örebro för möte med ÖSK i fotbollsallsvenskan, en match som ska genomföras trots konflikten. Örebro ska ha ett nytt möte med Kommunal, men ser inga hinder annat än att belysningen inte kan slås på. För Djurgården blir det problem om strejken blir långvarig. Den 6 maj är det högriskmöte med IFK Göteborg. Stadion är i princip utsåld och flera arrangemang med bland annat kungafamiljen på plats är bokade. Men Djurgården får inte ta in extrapersonal till spärrarna och tvingas i så fall flytta till Råsunda. I Superettan drabbas Café Opera-Sylvia, Gefle-Häcken och Forward-Västerås. Olika varianter finns, byte av matchdag är ett alternativ och det kommer Gefle att utnyttja. Byte av arena eller spel utan publik är andra möjligheter. Samma sak gäller för Djurgården/Älvsjös damlag som ska möta Hammarby på Stadion på lördag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".