Tennis, Masterturnering i Toronto

Söderling utslagen av Djokovic i Toronto

Robin Söderling förlorade och slogs ut av världstrean Novac Djokovic i den tredje omgången av Mastersturneringen i tennis i Toronto.

Robin Söderling ställdes mot världstrean Novak Djokovic i tredje omgången av Mastersturneringen i tennis i Toronto.

Söderling stod emot bra men serben kunde vinna med 6-4, 6-4.

Söderling var nära att bryta redan i matchens andra servegame men Djokovic redde upp situationen. Svensken hade sedan tre breakbollar för att gå till 3-1-ledning men serben klarade samtliga.

I stället kunde Djokovic gå till 4-3 ett par game senare. I andra set bröt han fram till 5-4 och servade sedan hem matchen.

Söderling var en av tre svenskar att ta sig förbi andra omgången. I den andra omgången vann Söderling med 6-4, 6-7 (4-7), 6-4 mot spanjoren Fernando Verdasco. För Thomas Johansson och Jonas Björkman tog det däremot slut.

Johansson förlorade i två raka set mot britten Andy Murray, 4-6, 4-6, och Björkman försvann mot amerikanen James Blake, 6-1, 1-6, 2-6.

Onsdagsnattens stora skräll var annars att världsettan Roger Federer försvann redan i andra omgången, hans första match i turneringen. Federer förlorade med 6-2, 5-7, 4-6 mot fransmannen Gilles Simon.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista