Karlstad GP

Klüft över 14 meter - Holm bara 2,27

Carolina Klüft hoppade 14,10 och vann trestegstävlingen i Karlstad, men Stefan Holms 24:e och sista tävling på Tingvalla slutade med en andraplats och bara 2,27 som högsta hopp.

Carolina Klüft hade stora problem under trestegstävlingen i Karlstad. Men i sista hoppet slog hon till med 14,10 och säkrade segern.

Klüft ledde länge tävlingen men i sista omgången slog Jekaterina Kaukova, Ryssland, till med 13,72 och övertog ledningen.

Det räckte som tändvätska för att Klüft skulle tända till lite extra och förbättra sitt dagsbästa med 52 centimeter.

Stefan Holms 24:e och sista tävling på Tingvalla i Karlstad slutade med förlust.

Med 240 på nummerlappen tog 32-åringen alla höjder fram till 2,27, men han rev ut sig på 2,30 och blev tvåa bakom ryssen Jaroslav Rybakov.

Första tävlingen på Tingvalla - Holms tredje i livet - genomförde han den 7 augusti 1988 då han vann ”Sun Fun” på 1,49. Måndagens GP-gala blev med all säkerhet den 24:e och sista gången som Holm tävlade på Tingvalla.

Just nu finns bara två höjdhoppstävlingar till inplanerade i Holms tävlingskalender. SM i Västerås till helgen och sedan OS i Peking i augusti.

Radiosporten/TT
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista