OS-porträtt

Aspelin hoppas på en tennismedalj i OS

Simon Aspelin är Sveriges högst rankade tennisspelare och den 34-åriga dubbelspecialisten hoppas att han, tillsammans med Thomas Johansson, ska ta en medalj i Peking.

I början av 2007 bytte Simon Aspelin dubbelpartner till österrikaren Julian Knowle. I september samma år vann de US Open ihop.

– Det var en dröm som gick i uppfyllelse, en otrolig känsla och det tog några timmar att smälta det, berättar Aspelin.

Han är Sveriges högst rankade tennisspelare som fattade beslutet att fortsätta med dubbel istället för singel för många år sen.

– Jag höll en högre nivå på dubbeln, så det föll sig ganska naturligt. 

Som 18-åring åkte Aspelin till USA där han studerade i kombination med tennisen.

– Sen blev det bara så, att jag stannade fyra år och gjorde klart plugget. Det var ett svårt beslut när jag var 18, men för att satsa på tennisen behöver man finansiellt stöd, vilket är svårt att få.

Inför OS i Peking fick han välja mellan Thomas Johansson och Jonas Björkman som dubbelpartner. Han valde den förre. För trots att Björkman och Aspelin är internationellt etablerade dubbelspelare, har de inte lyckats väl tillsammans.

– Jag tror att jag och Thomas kan gå långt om vi får en bra lottning i Peking. Jag tror att vi har bra chanser på medalj.

Radiosporten
Radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista