Handboll i OS

OS tuff uppgift för det leende landslaget

I årets OS står det svenska handbollshoppet till damlandslaget. Men kvalgruppen är tuff med motståndare som Ryssland och Sydkorea.
- Det är viktigt att kollektivet fungerar, säger Magnus Wislander om chanserna att gå vidare.

Det svenska herrlandslaget har tagit silver tre OS i rad. I år har de inte kvalificerat sig för spel i Peking, men däremot har damlandslaget tagit en plats för första gången någonsin.

- Jag tycker inte vi ska ha för stora förväntningar, säger Radiosportens expertkommentator Magnus Wislander.

- Däremot hoppas och tror jag att de kan stå för en del överraskningar, och om de har flytet och formen kan de ta sig till slutspel.

Sverige är i samma grupp som Tyskland, Ungern, Ryssland, Sydkorea och Brasilien. En lottning som inte kunde vara svårare. Men Wislander tror ändå att svenskorna kan stå upp mot ngåra av lagen.

- Tyskland har man visat att man kan spela jämnt med i OS-kvalet, men jag tror inte vi har någon chans mot Ryssland eller Sydkorea.

I framtiden tror han att laget kan vara ännu bättre än vad de är idag, det som saknas är fler avslutare i anfallsspelet.

- Men det är ett härligt lag. De vill vinna och visar att de vill vinna, de behöver bara skjuta lite fler enkla mål.

De fyra bästa i gruppen går vidare till kvartsfinal och Sverige spelar första matchen mot Ungern den 9:e augusti klockan 4.45 svensk tid.

Radiosporten
Radiosporten@sr.s

Matchdagar i OS

9:e aug, kl 04.45-06.15*
Ungern-Sverige

11:e aug, kl 14.45-16.15*
Sverige-Ryssland

13:e aug, kl 08.00-09.30*
Sydkorea-Sverige

15:e aug, kl 08.00-09.30*
Tyskland-Sverige

17:e aug, kl 03.00-04.30*
Sverige-Brasilien

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista