Friidrotts-SM i Västerås

Stefan Holm vann elfte raka SM-guldet

Stefan Holm har ännu aldrig förlorat mot Linus Thörnblad. Han vann SM-guld i Västerås på. Guld även för Mustafa Mohamed.

Holm vann på 2,32, två centimeter högre än Linus Thörnblad.

Linus Thörnblad pressade Holm och var över 2,30 utan en enda rivning på vägen.

Stefan Holm försökte sedan på 2,38, men rev.

Mohamed ohotad i långsamt lopp
Mustafa Mohameds seger på på 3 000 m hinder var en av de verkliga lågoddsarna i friidrotts-SM. Det som Hällelöparen tyckte var en lusig utgångsfart knäckte omgående nästan alla konkurrenter.

I en kilometer fick Götas Per Jacobsen hålla farten. Sedan tog ”Musse” över.

Han var ute efter ett OS-genrep. Och fick det nästan. Att klockan stannade på för honom blygsamma 8.31,02 spelade mindre roll.

– Tanken var att det skulle gå långsamt i början, det skulle likna ett OS-lopp, sade han. Per skulle få springa så fort han ville, sen skulle jag köra hårt de fyra sista varven, säger ”Musse” till TT.

Oväntad seger på 800 meter
Det blev regimskifte på 800 m-tronen i friidrotts-SM. Joni Jaako från Norrköpingsklubben Tjalve spurtbesegrade storfavoriten Mattias Claesson, Hässelby.

Steget från 400 till 800 meter gav SM-guld direkt - även om Jaako inte var så imponerade av sin segertid trots att 1.49,60 var personligt rekord.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista