Friidrotts-SM i Västerås

Emma Green visade OS-form i Västerås

Emma Green vann SM-höjdhoppet på nya personliga årsbästat 1,95 och var mycket nära 2 meter. Positiv trend även för Magnus Arvidsson.

Emma Green säkrade SM-titeln tidigt och klarade nya säsongsbästat 1,95 i det tredje försöket. Sedan lade hon upp höjdhoppsribban på två meter, trots att personbästat utomhus är 1,97.

Arvidsson över 80 meter
Magnus Arvidsson har haft problem med skador, men under SM i Västerås visade han sig i alla fall vara på väg åt rätt håll när han kastade över 80 meter för första gången på två månader.

Wissman hoppade av SM
I Johan Wissmans frånvaro tog Spårvägens Thomas Nikitin guldet på 400 meter. Med 47,05, vann han före Andreas Mokdasi, Hässelby, och Fredrik Johansson, Göta.

Det var just Spårvägens protest som gjorde att EM-tvåan Johan Wissman hoppade av SM efter sitt försöksheat på lördagen.

När det blev både semifinal och final i stället för bara final på söndagen valde Wissman att inte tävla alls på söndagen. Han ville inte göra två lopp med tanke på att slå upp sin lårskada så tätt inpå OS.

Thomas Nikitin vann även 400 m häck och tog två guld i SM.

SM-guld blev det även för bland andra Jesper Fritz i stavhopp och Robert Kronberg i 110 meter häck.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista