Ishockey

Foppa och Icebreakers idkar välgörenhet

Sedan 2002 samlas ishockeystjärnorna i Västernorrland för att spela två uppvisningsmatcher under sommaren. Laget heter Icebreakers och grundades av Peter Forsberg och Markus Näslund. Intäkterna går till barn och ungdomar i regionen.

På tisdagen vann Icebreakers mot elitserielaget Luleå med 11–4. Foppa stod för 3 mål och en assist.

–Det var kul att vara ute på isen igen. Det var inget jättetempo därute så här tidigt på säsongen. Jag tycker ändå att det var kul. Det var mycket folk här i Luleå.

En sån här matchen ger den något svar på hur din fortsättning kommer att se ut?

–Nej, det gör den inte. Man måste få komma igång lite. Det är alldeles för tidigt. Vi jobbar på att kunna lösa det. Det har varit ett stort problem förut. Jag har inte alltför stora forhoppningar.

Du verkar ha ett stort tålamod. Du vill verkligen komma tillbaka?

Skulle jag ha haft facit för fem år sedan skulle jag nog ha lagt av om jag ska vara riktigt allvarlig. Nu får jag göra ett sista försök för att få till det. Det har varit en frusterande tid. Jag ska inte spela hockey förrän jag vet att det är 100 procent att jag kan spela på topp igen. Annars får det vara nog.

Matchen mot Luleå är den nordligaste matchen laget har spelat sedan premiären. Årets andra match spelas mot TPS Åbo den 6 augusti.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista