Golf

Annika Sörenstam hjälper unga golftjejer

Till helgen ska Annika Sörenstam spela och vara värdinna för Scandinavian TPC på Frösåker utanför Västerås. Men innan hinner golfstjärnan med att hjälpa unga golftjejer.

–Vi har bjudit in dom tolv bästa juniorerna i åldern 13-16 år. En chans för mig att lära känna dom lite, dela med mig lite annikaövningar. Framförallt inspirera dom. Imorgon komma ut på TPC på Frösåker och se hur mitt inspelningsvarv ser ut, se hur en presskonferens går till. Det är många olika moment. Sen har vi två bra ledare, Maria Bertilsköld och Katarina Vangdal. Sen delar vi upp tjejerna i två lag, ett rött lag och ett blått lag, så det blir lite tävlingsmoment också.

Vad betyder det att vara med om alla dom här grejerna när man är så pass ung?

Det var inte så längesedan jag var i den situationen, så det är ett sätt för mig att hjälpa till att komma på lite möjligheter för tjejerna att utvecklas på olika sätt och det finns så många tävlingar och träningsläger, så vi ville hitta något mittemellan och passa på när jag är hemma i Sverige. Det har varit jättekul.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista