Bra svensk inledning på Hyeresregattan

Det är svensk ledning i 470 och två svenskar bland de fyra bästa i Laser, efter att halva den olympiska regattan i Hyeres, Frankrike.
I herrarnas 470 leder Johan Mohlund och Martin Andersson från Kullavik, man har samma poäng som tvåorna Wilmot och Page från Australien, men svenskarnas inledande serie är imponerande. Två förstaplatser och ingen placering sämre än sexa efter sex seglingar. Bra svensk insats även i Laser där Daniel Birgmark är trea på samma poäng som tvåan Paul Goodison från Storbrittannien, och ytterligare en poäng efter ledande Australiern Michael Blackburn. Karl Sunesson är fyra, tre poäng efter Birgmark när sex av de 12 planerade seglingar har genomförts. I tornado ligger Martin Strandberg och Kristian Mattsson på nionde plats. Regattan i Hyeres är en av tre stora årliga regattor för de olympiska seglingsklasserna och i stort sett hela världseliten finns på plats, dagens seglingar startar vid lunchtid och tävlingarna avslutas på fredag.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".