Peter Hanson i täten.
Golf

Hanson behöll ledningen på Arlandastad

Peter Hanson lyckades behålla ledningen av Europatourtävlingen på Arlandstad. Hanson gick på 68 slag och leder två slag före Pelle Edberg.

Det var tio år sedan en svensk vann Masters. Det saknas dock inte kandidater för att bryta den pinsamma golfsviten. Inför avslutningen leder Peter Hanson med två slag medan Daniel Chopra och Pelle Edberg delar andraplatsen.

Några utländska storspelare är ofina nog att blanda sig i tätstriden också, men med fem svenska bland de tio bästa - även Patrik Sjöland (fyra slag från ledningen) och Anders Högberg (fem) - är det är bättre utgångsläge än på länge.

I söndagens ledarboll spelar Peter Hanson och Pelle Edberg, där den sistnämnde har ännu fler skäl att vinna än Hanson. Som 105:a i Europa behöver han en topp-placering för att säkra spelrättigheterna för nästa år.

USA-toursegraren Daniel Chopra, 67 slag för dagen, har också chansen att bryta sviten. Comebacken har följts av mycket publik och det hade varit lite kaxigt att komma hem efter sju år och vinna direkt.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista