Ny styrelse tar form i Helsingborg

Valberedningens förslag är att Sten-Inge Fredin tar över ordförandeklubben i krisdrabbade allsvenska fotbollslaget Helsingborgs IF.
Företagsledaren Bengt Adolfsson föreslås också till en styrelsepost. Adolfsson var den som med tre miljoner köpte loss Alvaro Santos åt klubben.
Adolfsson uppger för Radiosporten att han genom ett av sina företag låtit köpa loss den brasilianska anfallaren åt HIF. – Det är gjort som en investering och har ingenting med min plats i styrelsen att göra, säger Adolfsson till Radiosporten. För ett par veckor sedan avgick HIF:s styrelse med ordförande Claes Johansson i spetsen. Då stod det klart att föreningens ekonomi befinner sig i ett fritt fall. Den nya styrelsen kommer att mötas av hårda krav för att sanera HIF:s sargade ekonomi. Några nya investeringar är inte aktuella under den närmaste två-årsperioden och nedskärningar av spelarlönerna måste också till. Sten-Inge Fredin, företagsledare och tidigare allsvensk handbollsspelare, har en tuff uppgift framför sig. – Det kommer naturligtvis bli smärtsamt. Det är en naturlig följd av en omstrukturering på den här nivån. Men vi kommer jobba på att HIF fortsatt skall spela i allsvenskan och bli finansiellt starka igen, säger Fredin. Förutom företagsledarna Sten-Inge Fredin och Bengt Adolfsson föreslås följande styrelseledamöter: Lars Öijer, tidigare bankdirektör hos Handelsbanken, Christer Fermvik, rektor för fotbollsgymnasiet i Eslöv, advokat Krister Azelius, civilekonom Ola Nilsson och idrottsläkaren Harald Roos. Som ordinarie revisorer föreslås Willard Möller och Mona Hansson, båda verksamma vid SET revisionsbyrå i Helsingborg. På tisdag ska medlemmarna ta ställning till valberednings förslag under ett extrainsatt årsmöte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".