Svensk klasseger i Hyeresregattan

Det blev svensk seger i 470 när OS-klassregattan i franska Hyeres avslutades på fredagen.
Johan Molund och Martin Andersson från Kullavik vann herrarnas 470, och det med så stor marginal att duon kunde avstå från dagens sista segling.
Hyeresregattan är en av tre årligen återkommande stora Europeiska regattor för seglingens OS-klasser, och större delen av världseliten fanns på plats. I Laser slutade Kalle Sunesson fyra och Daniel Birgmark femma ett resultat som innebär att Birgmark vann det svenska för OS kvalet i klassen. Bra svensk insats även i Tornado där Martin Strandberg och Kristian Mattsson genom seger i dagens avslutande segling avancerade till en sammalagd femteplats. Till för-OS som seglas i Aten i augusti har förbundskapten Björn Johansson tagit ut följande lag: 470 herr: Johan Molund och Martin Andersson, Kullavik 470 Dam: Therese Torgersson och Vendela Zachrisson, GKSS Laser: Daniel Birgmark, GKSS Tornado: Martin Strandberg och Kristian Mattsson, Malmö Starbåt: Fredrik Lööf och Anders Ekström, KSSS
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".