Susanna Kallur tar ny tag efter fallet i Peking OS.

Susanna Kallur väljer bort Finnkampen

Susanna Kallur saknades i Finnkampstruppen som presenterades på tisdagen. Häcklöparen tävlar i stället i Golden league i Zürich.

Förutom Kallur saknas även hinderlöparen Mustafa Mohamed, som även han tävlar i Zürich.

Men tio av de tolv svenska friidrottarna som tävlade i Peking-OS finns med i Helsingfors när Finnkampen avgörs på fredag och lördag, bland dem höjdhopparen Stefan Holm.

Nye förbundskaptenen, Stefan Olsson tycker att det är en intressant blandning mellan gammalt och ungt i truppen. 

Olsson tror att flera svenskar kan få sitt genombrott, bland andra 21-årige spjutkastaren Jonas Lohse som nyligen kastade 81,40 meter - och 20-åriga höjdhopparen Erika Wiklund med färska personliga rekordet på 1,91 meter.

Förra året vann de svenska damerna och de finska herrarna i Göteborg. Endast vid två tillfällen har Sverige vunnit både herr- och damkamperna i Helsingfors. Senaste gången var 1986.

Finnkampen kommer att bli förbundskapten Thomas Engdahls sista landskamp innan han den 30 september helt lämnar över ansvaret till Stefan Olsson.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista