1 av 2
Indianerna störde Lejonen.
2 av 2
Speedway

Lejonen nära att tappa serieledningen

Lejonen var på väg att tappa serieledningen i elitserien i speedway. Men så lyckades man vända och vinna med 49–47.

Fem av de sex slutspelslagen i speedway är klara med en omgång kvar. Om den sista platsen krigar tre lag, bland annat förra årets SM-finalister Västervik som svarade för ett riktigt bottennapp borta mot Vetlanda, 37-59.

Västervik har haft en tung säsong, men derbyförlusten mot Vetlanda var inget annat än en stor missräkning.

Västervik hade 16 poängs marginal från hemmamatchen i kampen om bonuspoängen med sig men den ledningen var snabbt borta. Efter fyra heat hade Vetlanda ledningen med 19-5, efter sju var det 30-18.

Ingen av Västerviks fyra VM-förare kom upp i sin bästa kapacitet, de blandade heatsegrar med sistaplatser. Om Västervik vunnit dubbelt i sista heatet hade en omkörning krävts för att avgöra bonuspoängen men Jason Crump i Vetlanda var omutlig.

Dackarna vann borta mot Hammarby, 56-40, efter en mycket stark insats. Andreas Jonsson visade toppform med fem raka heatsegrar.

Hammarby finns just nu utanför slutspelsplats men har fortfarande chansen att kliva över strecket. Men då måste hela laget rycka upp sig redan till torsdagens uppskjutna match mot Rospiggarna.

Rospiggarna är klart för slutspel efter 57-39 mot Smederna, det gav också bonuspoängen. Rospiggarna har dock problem inför slutspelet då Adam Shields är svårt skadad och borta resten av säsongen.

Lejonen vann, med 49-47 borta mot Indianerna och ser ut att vinna serien som nykomlingar. För Indianerna var förlusten tung, laget behöver poäng för att nå slutspel. Hemmamatchen mot Smederna på torsdag kan avgöra mycket kring både slutspel- och nedflyttningsstrecket.

Piraterna hade inga problem att vinna hemma mot Masarna, 56-39. Segern innebar att Piraterna säkrade en plats i slutspelet.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista