Anna Barthold tror på sitt lag.
basket

EM-kvaldags för svenska basketdamerna

På onsdagskvällen inleder Sveriges basketdamer den långa vägen mot EM 2011. Det är tidigast då Sverige kan vara med i ett EM-slutspel.

Och efter en intensiv träningsperiod med en rad träningsmatcher väntar nu fyra matcher under de närmsta 14 dagarna. Först väntar Portugal på bortaplan.

Sveriges lagkapten Anna Barthold är positiv inför kvällen match.

- Det ser väldigt bra ut inför kvällens match. Portugal har ett bra lag, men jag tycker att vi har också ett väldigt bra lag. Det gäller att vi spelar väldigt bra ikväll, då tror jag att vi vinner det här, säger hon.

Barthold tror också att svenska dambasketlandslaget har bra framtidsutsikter.

- Om man ska se det långa perspektivet med den här gruppen, vi har ju ett väldigt ungt lag, så kan vi gå oerhört långt. Det finns jättemycket potential och talang. Och det finns väldigt mycket hjärta och vilja.

Fem lag ingår i Sveriges grupp: Estland, Makedonien, Portugal och Luxenburg. Lagen möts i dubbelmöten med hemma-borta-principen.

Ettan och tvåan i gruppen tar sig vidare till nästa kvalomgång.

Radiosporten
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista