Dopning: friidrott

Ennis-London nekar till anklagelserna

Häcklöparen Delloreen Ennis-London slår i ett öppet brev tillbaka mot dopningsanklagelserna som riktats mot henne

Det var tidningen Sports Illustrated som avslöjat att hon fått två försändelser med dopningsklassade tillväxthormoner.

”Jag har aldrig ens sett innehållet i något av paketen”, skriver hon.

Den 33-åriga jamaicanskan skriver i ett brev till tidningen Jamaica Observer att hon beställt medicinerna på våren 2006 för att behandla underlivsbesvär.

”När jag var i Europa öppnade min make paketet. När han undersökte innehållet upptäckte han att en av substanserna i medicinen mot min sjukdom var med på det internationella friidrottsförbundets dopningslista”.

Enligt den dubbla VM-medaljören ska maken då ha stängt paketet och kontaktat kliniken. Ett andra paket kom ett knappt år senare och Ennis skriver att den försändelsen aldrig var beställd och att den kastades.

”Jag har aldrig ens sett innehållet i något av paketen. Under mina nio år som professionell idrottare har jag aldrig använt prestationshöjande medel. Jag har blivit testad hundratals gånger och är hundraprocentigt ren.

Delloreen Ennis-London tog silver på 100 meter häck i VM 2005 och brons två år senare i Osaka-VM, där hon var en hundradel före Susanna Kallur i mål.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".