Fortsatt toppform för Powell.
Friidrott

Ny snabb tid av Asafa Powell på 100 m

Jamaicanen Asafa Powel sprang 100 meter på 9,77 – åtta hundradelar från världsrekordet. En timme senare sprang han samma sträcka på 9,82.

Asafa Powells kanonform håller i sig. På söndagen kom en ny stark tid – 9,77 – i italienska Rieti, på samma arena där jamaicanen satte sitt världsrekord på 9,74 för ett år sedan.

Rekordet har sedan dess förbättrats två gånger av landsmannen Usain Bolt. Men eftersom den trippla OS-guldmedaljören avslutat sin säsong var Powell helt ohotad i Italien.

Det blev först 9,77 när 25-åringen helt överlägsen vann sitt försöksheat och sedan 9,82 i finalen senare på eftermiddagen.

Johan Wissman slutade trea i 400-metersloppet på tiden 45,62. Resultatet gör att det troligen blir svårt för svensken att nå kommande helgs GP-final i Stuttgart. Loppet vanns av kongolesen Gary Kikaya, en av dem som ligger före Wissman i poängjakten på en plats.

Radiosporten/TT
radiosporten@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".