ishockey

Ishockeyn startar en champions league

Ishockeyn tar efter fotbollen och startar en champions league där HV 71 och Linköping ska delta. I elitserien är nyheterna mindre, en enda regeländring.

Inför årets elitseriesäsong finns bara en enda nyhet i reglerna.

Videomåldomarna får större befogenheter vid bedömningarna att besluta om det är hög klubba, spark eller om en spelare dirigerat pucken med benet eller handen.

Spelförstörande moment har man pratat om i många år inom svensk hockey.

– Vi fortsätter att sträva efter att klubban ska vara på isen och inte i midjehöjd med hakning som följd. Vi ska försöka stävja det. Förhoppningsvis kan vi kanske vara lite tuffare än förra året, säger en av elitseriens två professionella domare, Tomas Andersson.

Ishockeyn tar denna säsong efter fotbollen och inför champions league.

Det är en utveckling av den champions league som spelats i S:t Petersburg i fyra år. Då var det bara några lag med, nu är det tolv. HV 71 och Linköping är de svenska inslagen.

– Vi hoppas att det ska öka intresset för ishocvkeyn i Europa eftersom fotbollen är en tung motståndare. Kan man etablera ett internationellt samarbete i de länder som är med kan man flytta fram hockeyns postitioner, säger den svenska hockeyligans sportchef Tommy Töpel till Radiosporten.

Vinnaren får sex miljoner kronor.

Radiosporten
radiosporten@sr.se